Een ongeluk met de auto kan een hoop stress en schade met zich meebrengen. De schrik zit er vaak goed in. Toch mag u een aantal zaken na het ongeluk met uw auto niet vergeten te doen. Het goed invullen van het schadeformulier met vermelding van alle schade is belangrijk bij de afhandeling van het ongeluk.
Belangrijk bij het schadeformulier invullen na het auto ongeluk is natuurlijk dat u zo’n formulier in de auto hebt liggen. Zorg daar voor. Als u een verkeersongeval krijgt die afgewikkeld moet worden, zult u er blij mee zijn. U kunt van uw verzekeringsmaatschappij gratis schadeformulieren krijgen, zodat u de schade van het verkeersongeluk daar op kan invullen.

Het invullen van het formulier is belangrijk. Gaat u dan ook niet ruzie maken met degene die u heeft aangereden. Het schadeformulier invullen gaat eenvoudiger als u geen ruzie maakt met de tegenpartij. De vraag wie er nu precies schuld heeft aan het verkeersongeval is aan uw verzekering.
Belangrijk bij het schadeformulier invullen na het auto ongeluk is natuurlijk dat u zo’n formulier in de auto hebt liggen. Zorg daar voor. Als u een verkeersongeval krijgt die afgewikkeld moet worden, zult u er blij mee zijn. U kunt van uw verzekeringsmaatschappij gratis schadeformulieren krijgen, zodat u de schade van het verkeersongeluk daar op kan invullen. Het invullen van het formulier is belangrijk. Gaat u dan ook niet ruzie maken met degene die u heeft aangereden. Het schadeformulier invullen gaat eenvoudiger als u geen ruzie maakt met de tegenpartij. De vraag wie er nu precies schuld heeft aan het verkeersongeval is aan uw verzekering.
Na ongeluk met auto eerst veiligheid dan schade opschrijven
Als u een ongeluk met uw auto heeft gehad moet u, voordat u het schadeformulier gaat invullen, er wel voor zorgen dat u en uw inzittende in veiligheid gebracht zijn. Ga dus niet midden op de weg uw schadeformulier invullen. Zeker als uw auto ongeluk op de snelweg heeft plaatsgevonden is het zaak uw veiligheid in de gaten te houden. Als uw auto op de vluchtstrook staat gaat u er dan bij voorkeur niet in zitten maar neem plaats in de berm, een eindje van de snelweg af
Invullen van schade op schadeformulier na auto ongeluk
Vult u de voorkant van het schadeformulier gezamenlijk met de andere partij in. Zo voorkomt u misverstanden over de schade. Denkt u erom het schadeformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Vergeet u hierbij niet om:
- de situatieschets te maken;
- nauwkeurig de schade te vermelden;
- de toedracht van het ongeluk met de auto te beschrijven;
- het kenteken van de auto te noteren;
- de verzekeringsgegevens over te nemen op het schadeformulier.
Op de achterkant, het gedeelte wat u zelf moet invullen, vermeldt u ook uw gezondheidsklachten. Als u letsel heeft opgelopen bezoekt u dan vooral uw huisarts of specialist. De klachten liggen dan vast in het medisch dossier, wat van belang kan zijn als u letselschade dient te claimen.
- Noteer ook de namen en telefoonnummers van getuigen van het auto ongeluk.
Indien u in de gelegenheid bent om foto’s te maken van de schade doet u dit dan ook. De foto’s met de schade kunt u als bijlage bij het schadeformulier doen als u dit opstuurt naar de verzekeringsmaatschappij.
Onderteken van Europees schadeformulier na auto ongeluk met schade
Heel belangrijk bij het invullen is dat u de handtekening van de tegenpartij niet vergeet. Ook uw handtekening mag niet ontbreken. Zonder het zetten van de handtekeningen is het formulier met de daarop vermelde schade van geen waarde. Vanzelfsprekend geldt ook het tegenovergestelde.
- Als u het niet eens bent met wat is ingevuld, ondertekent u het schadeformulier niet.
Als u uw handtekening hebt gezet is het formulier een officieel rechtsgeldig document geworden waarop de vergoeding van de schade gebaseerd zal worden. Ook als u na afloop nog schade wilt toevoegen dan kunt u dat na de ondertekening niet meer doen. Vult u eventuele aanvulling in op de achterkant die u thuis moet invullen.

Na een auto ongeluk dient u de schade zorgvuldig te omschrijven
Na een auto ongeluk met schade bent u waarschijnlijk een beetje in de war. Maar houdt u er rekening mee dat u een rechtsgeldig document creëert als u het aanrijdingsformulier invult en ondertekent. Laat u niet overhaasten of onder druk zetten door de tegenpartij die u heeft aangereden. Omschrijf de situatie zoals deze is en noteer alle gegevens. Beperkt u zich tot de feiten. Wees zorgvuldig met het ondertekenen van het aanrijdingsformulier.